пʼятниця, 21 вересня 2018 р.

21.09.18 П'ЯТНАДЦЯТИЙ ДЕНЬ ПРАКТИКИ

   Кожної п'ятниці в 126 школі на 9:30 проводиться класна година. Сьогодні я її проводила в закріпленому мною  10-А класі. Тема класної години була: "День партизанського руху в Україні".
   До виховної години вчасно був підготовлений сценарій свята та презентації. Діти у розробці планів участі не брали.
   Написанням сценарію займалася я використовуючи інтернет – ресурси також готувала презентацію та відео. При проведенні свята залучила Горбань О. В., яка відповідала за мультимедійне забезпечення та Даниленко О.В., Вовк С.І., Самойленко О.О. 
Під час свята діти активно приймали участь у всіх видах діяльності. 
При плануванні сценарію були враховані вікові особливості дітей та їх інтереси .
   Форма роботи, тема, мета та завдання заходу підібрані у відповідності загальним завданням навчально-виховного процессу у школі, віковим та індивідуальним особливостям учнів. Дітям були зрозумілі завдання та вимоги заходу.Учні із зацікавленістю та легкістю приймали участь у проведенні свята. Під час підготовки виховного заходу були враховані вікові особливості, інтереси та активність учнів. Захід спрямований на розвиток та розкриття пізнавальних та творчих здібностей учнів.Серед виховних цілей, які ми можемо досягти – зміцнення дружніх стосунків в учнівському колективі, привернути увагу учнів до театрального мистецтва та тіснішого спілкування.
    Тема виховного заходу актуальна і цінна, оскільки у житті підлітків старшого шкільного віку проблема взаємостосунків одна з провідних. Під час підготовки виховного заходу було враховано мету виховання як особистості, так і класного колективу.
  Мета та завдання були розкриті перед учнями переконливо, чітко та емоційно. Саме свято пройшло у дружній атмосфері, цікаво і організовано.
   Виховний захід пройшов на високому емоційному рівні, діти проявили добру організованість при його проведенні.Вони приймали активну участь у проведенні заходу.
    Класний керівник допомогла організувати учнів для підготовки заходу. Під час проведення заходу вона була у ролі спостерігача, також допомагала підтримувати дисципліну у класі.

Конспект класної години складається з таких частин:
підготовчий етап:
А)Інформування про необхідність проведення заходу;
Б)Підбір матеріалу;
В)Сортування матеріалу;
Г)Складання сценарію;
Ґ) Декорування класної кімнати;
хід виховного заходу:
  1. вступ;
  2. основна частина, яка складається зі сценки та вікторини;
  3. заключна частина.
Підготовча робота має проходити у такій послідовності:
  1. інформування про необхідність проведення заходу;
  2. підбір матеріалу;
  3. сортування матеріалу;
  4. складання сценарію;
  5. декорування класної кімнати
   Методика проведення виховного заходу була підібрана  вірно,тому що подібні заходи вже проводились у цьому класі, відповідала завданням навчально-виховного процесу, інтересам учнів, рівню їх розвитку.
    Посталену мету та завдання виховного заходу вдалось реалізувати повністю.Такий висновок я зробив тому,що даний захід викликав у дітей багато позитивних емоцій.Учні набули нових знань та розширили свій кругозір.

    Поставлених цілей досягнуто, в кінці свята діти самостійно виготовили український прапор із власних долоньок.
    У майбутньому я планую це свято проводити з іншими вихованцями, розширивши аудиторію дітей.

Немає коментарів:

Дописати коментар